Tervehdys! Tässä kirjoituksessa kerromme nyt selkokielellä mitä se henkilöstövuokraus ihan tarkkalleen oikein onkaan. Tiesitkö muuten, että jopa 49% saa työtä viikko kiinnostumisensa jälkeen!

MIKSI YRITYKSENI KÄYTTÄISI HENKILÖSTÖVUOKRAUSTA?

Henkilöstövuokrausta käytetään yleensä esimerkiksi yllättävien kiirellisten työntekijätarpeiden, lomasijaisuuksien tai vaikka kasvavien yritysten työntekijöiden hankkimiseen. Kun iso tilaus, pitkä sairastapaus tai kausisesonki yllättää, on henkilöstovuokrauksen kautta mahdollista saada avuksi työvoimaa tarpeen mukaan. Myös uudelle ja tuoreelle yritykselle henkilöstövuokraus on oiva mahdollisuus, sillä henkilöstövuokrauksen avulla voi pienentää uuden työntekijän palkkaamiseen liittyviä riskitekijöitä ja hyvän tekijän voi lopulta palkata pysyvästi listoille tilanteen vakaantuessa!

(Muistathan erottaa henkilöstövuokrauksen sekä rekrytointipalvelut toisistaan. Rekrytointipalvelut puolestaan oli palvelu, jossa henkilö palkataan suoraan toimeksiantajan / asiakasyrityksen kirjoille.

MIKSI MINÄ KÄYTTÄISIN VUOKRATYÖTÄ?

Vuokratyö on normaali työsuhde – henkilöstöpalvelualan yritykset noudattavat työehtosopimuksia ja karttuu eläkettä sekä lomapäiviäkin!

Tiesitkö muuten, että keskimäärin 87 prosenttia vuokratyöntekijöistä suosittelisi vuokratyön tekemistä tuttavilleen!

(Lähde: Kauppalehti)

KETKÄ TEKEVÄT SOPIMUKSEN?

Työnantajana toimii henkilöstövuokrausyritys (esimerkiksi StaffMill) ,joka sijoittaa listoillaan olevat työntekijät työvoimaa tarvitsevan asiakasyrityksensä  palvelukseen. Työsuhteen käytänteet sekä ehdot määrittyvät asiakasyrityksessä noudatettavan työehtosopimuksen mukaan. Työsopimuksen työntekijä tekee henkilöstövuokrausyrityksen kanssa, joka huolehtii työantajavelvotteista.

KUKA ON SIIS POMO?

Vuokratyöntekijä on henkilöstövuokrausyrityksenpalveluksessa, mutta työskentelee asiakasyrityksen tiloissa tai työmailla asiakasyrityksen työnjohdon perehdyttämänä ja alaisena. Palkan ja muut työnantajavelvoitteet (kuten työterveyshuolto) kuitenkin hoitaa henkilöstövuokrausyritys.

KUINKA PITKÄKSI AIKAA TÖITÄ VOI OLLA?

Kesto riippuu asiakasyrityksen tarpeista. Työtä ja tekemistä voi olla niin tunneiksi, päiviksi, viikoiksi tai kuukausiksi sekä vuosiksi. Vuokratyön edut ovat nimenomaan sen joustavuus tarpeiden mukaan. Jos asiakasyrityksen tarpeet osottautuvat pysyviksi, voi valmiiksi perehdetyn ja talon hommissa olleen vuokratyöntekijän myös rekrytoida vaikka pysyvästi!

KUINKA NOPEAN TARPEEN TULLEN VOI ASIAKASYRITYS SAADA TARVITSEMANSA TEKIJÄT?

Nopeimmillaan on lisätyövoimaa toimitettu työmaalle jo seuraavana arkipäivänä. Laaja kirjo osaajia takaa henkilöstöpalvelualan yrityksissä vuokratyöntekijän nopeaankin tarpeeseen.