Terveiset Pohjois-Karjalan Yrittäjien single-illasta! Kävin kollegani kanssa kertomassa alueen yksinyrittäjille työllistämisen ilosanomaa, tai ainakin sitä iloa että työllistämisen asioita ei tarvitse pähkiä yksin. Nyt on tarjolla apuja Yrittäjästä Työnantajaksi -palvelusta. Työllistäminen oli illan teema kokonaisuudessaan: vuoden 2017 Nuori Yrittäjä Suvi Toivola Puhdas Ilo Oy:stä piti puheenvuoron aiheella ”Yksin ei voi kasvaa”. Hänen innoittamanaan pohdittiin millainen on hyvä työntekijä, tai sitä mikä tai kuka on se kaikkien haluama “hyvä tyyppi”. Kovasti tuli esille kommentteja sen puolesta että selkeintä on ostaa tarvittava työ toiselta yksinyrittäjältä. Todettiin että silloin kumppani on taatusti sitoutunut.  Suvi eloisasti muistutti, että se tyyppi joka hakee sinulta “kunhan vain jotakin työtä” ei ainakaan ole se paras valinta. Tulevan työntekijäsi on haluttava töihin juuri sinulle, juuri niihin hommiin joita teillä on tarjota. Neuvoja kysyttiin kimppatyöllistämiseen, vuokratyön käyttämiseen ja osa-aikaisen työsuhteen rakentamiseen. Kaikkiin näihin, ja moniin muihinkin työllistämisen haasteisiin löytyy vastaus, kun otat yhteyttä yrittajastatyonantajaksi.fi. Monta yksinyrittäjää ilmoittautuikin illan aikana palveluun, ja tulevalla viikolla homma heidän kanssaan käynnistyy. Palvelussa yrittäjä saa apua nopeasti ja juuri niihin kysymyksiin, jotka häntä kiinnostavat.

Asko Mertanen Kaucon Oy:stä tarinoi teemalla ”Yrittäjän Via Dolorosa”. Kokeneen yrittäjän mietteitä oli hyvä kuunnella. Askon ajatukset toivat mieleeni kokeneen kollegani lausahduksen: “jatkuvat yritykset kannattavat ja kannattavat yritykset jatkuvat”. Niin yksinkertaistahan se on! Firman pitää tuottaa enemmän kuin kuluttaa ja silloin homma jatkuu. Työllistäminenkään ei ole itsetarkoitus, vaan sen on palveltava yrityksen kannattavuutta ja jatkuvuutta, kasvua.

Pohjois-Karjalan Yrittäjillä on hyvä pöhinä. Ruokaa ja juomaa riitti, loistavat esiintyjät jakoivat viisaita ajatuksia ja lopulta päästiin karaoken kimppuun. Oli kiva osallistua, oli kiva keskustella. Kiitos teille jakamisesta, kiitos teille illasta.  Anakomin Yrittäjästä työnantajaksi -tiimi kiittää ja kumartaa.